OM OS

Du er landet i et bolig- og sommerhusunivers, hvor vi elsker interiør, design og indretning – velkommen til vores skønne webshop med alt det, du drømmer om til dit hjem.

 

Genbrug
I Frk. Rose er vi især hooked på genbrug. Der er nemlig allerede produceret mange lækre ting og møbler, der giver et helt særligt touch i indretningen – noget unikt, der kan holde til at blive brugt mange år endnu.

Upcycling
Vi upcycler også, for hvorfor ikke give en gammel lampe nyt liv, et møbel en klat maling eller være kreativ med stof og garn til de lækreste puder og tasker. Alt hvad du ser af upcyclede ting i webshoppen er lavet med stor kærlighed af mennesker, der giver deres tid og energi til et større formål – læs mere om det længere nede.

 

Nyt bæredygtigt
Som det tredje, så køber vi også nye varer – men de skal være produceret bæredygtigt eller give mening i forhold til social ansvarlighed. Og især Afrika og produkter lavet af kvinder i Afrika, har vi en særlig kærlighed til. Vi ønsker at løfte og hjælpe dem til en bedre tilværelse.

 

DU HJÆLPER AFRIKANSKE KVINDER

En gruppe kvinder griner

Du kan handle i Frk. Rose med god samvittighed, dels handler du bæredygtigt og sørger for at varer bliver brugt igen og igen, dels støtter du afrikanske kvinder i at få et bedre liv, hvor de kan forsørge deres familie.

Al overskud fra salget i Frk. Rose går nemlig til kvindeprojekter i seks afrikanske lande, som er Nigeria, Mali, Cameroun, Sierra Leone, Centralafrika og Senegal – nogle af verdens fattigste og mest urolige lande. Vi ønsker gennem Frk. Rose at give kvinder helt nye muligheder.

 

HVEM ER VI?

Frk. Rose er startet af mennesker, der alle arbejder i organisationen Mission Afrika. Vi har 60 genbrugsbutikker i Danmark, som støtter vores vision og mission i Afrika. Vi udvælger nøje i vores butikker, hvilke genbrugsvarer vi sætter til salg på Frk. Rose. Desuden har vi en lang række frivillige, der kvit og frit producerer kreative varer til os, som vi kan sælge og al overskud går dermed til afrikanske kvinder.

 

HVEM VAR DAGMAR ROSE

Hvorfor hedder vi Frk. Rose? Dagmar Rose var sygeplejerske og rejste i 1913, 31 år gammel, afsted med skib fra Danmark til Nigeria, som en af de første missionærer for missionsselskabet Sudanmissionen (Nu Mission Afrika). Hun var og er et fantastisk forbillede, og vi ønsker at hylde hendes mod, retfærdighedssans, syn på kvinder og opofrelse i arbejdet. Hun gik meget igennem - måtte rejse tilbage til England med et lille spædbarn, fordi en nybagt missionærmor døde. Hun kom tilbage i 1914 og i de kommende år lærte hun flere forskellige lokale sprog, lærte kvinder at læse og skrive og mens mange bukkede under for klimaet og sygdomme, blev Dagmar Rose ved med at arbejde. Hun havde en sand kærlighed til afrikanerne og det afrikanske kontinent. Hun fortsatte frem til 1925, hvor hun rejste videre til Etiopien.

Vil du gerne vide mere om Dagmar Rose, som nu har fået en webshop, der er opkaldt efter hende, så kan du læse en artikel om hende

 

VELKOMMEN TIL

Vi håber, du finder det, som du leder efter til indretningen af dit personlige hjem. Har du nogle særlige ønsker eller spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på info@frkrose.dk