Skru op for hyggen i sommerhuset med autentisk retro indretning

Skru op for hyggen i sommerhuset med autentisk retro indretning - Frk. Rose

Når vi lander i sommerhuset, handler det for de fleste af os om at komme ned i gear. Tage en pause fra hverdagen, lade op og få ny energi.

Derfor indretter vi ofte vores sommerhuse i en enkel stil, som ikke vil for meget. Hvis målet er at få pulsen ned og genvinde overblikket og balancen, er en enkel og analog indretningsstil et hit.

Retrostilen er oplagt til sommerhuset. Når vi omgiver os med gamle ting fra fortiden eller minder fra barndommen, har vi det med at sætte tempoet ned. Vi minder os selv om, at der var engang, hvor livet gik lidt langsommere.

Indret sommerhuset i retrostil

Der er ingen faste regler for retrostilen. Netop i sommerhuset kan du tillade dig at være kreativ i din indretning og prøve forskellige ting af. Du kan gå all in eller nøjes med et par velvalgte retroelementer. Den rette balance findes ofte i detaljen.

Vælg de fede retrofarver

Når du vælger farver til vægge, møbler og nips kan du gå efter farver, der er typiske for retrostilen. Det er fx pastelfarver, brune og gyldne nuancer eller orange og grøn. Du kan også hente inspiration fra de farverige 60’ere og 70’ere med røde, gule, lilla og blå farver. Du må gerne være modig og sætte flere farver sammen, men vælg en farvepalette du vil gå med og hold dig til den, så øjnene ikke får farveladeforskrækkelse.

Fyld op med tekstiler i retrostil

Det er hyggeligt, det varmer og kan måske endda invitere til kreative sysler i form af broderede puder og hjemmestrikkede slumretæpper. Gulvtæpper eller gardiner med geometriske mønstre, blomsterprint eller polkaprikker er også et sikkert retrovalg. Igen skal du nok vælge noget ud, du vil gå med eller indrette hvert rum i sin egen stil, så du bevarer harmonien i rummene.

Gå efter brugte designklassikere

Gå på genbrugsjagt efter designklassikere som Erik Kold eller Poul Henningsen (PH). Især danske designerlamper fra 50’erne og 60’erne er populære i den moderne indretning - både når det gælder det stilrene, nordiske hjem og det hyggelige sommerhus med retromøblerne og mormors gamle stel.

Er du ude efter designerlamper, der holder værdien, skal du kigge nærmere på Arne Jacobsen, Verner Panton og PH. Det er gode investeringer, som typisk holder markedsprisen, også når du køber dem brugt.

Køb retro lamper online

Dansk design kan være dyrt, men det behøver ikke være umuligt, at komme i nærheden af. Du kan være heldig at spotte en velholdt designerlampe i en genbrugsbutik eller du kan gå på genbrugsjagt online.

Der findes flere online steder, hvor du kan købe brugte designer lamper. Her hos Frk. Rose sælger vi retrofund til indretningen inkl. lamper.

Prøv lykken i vores lampekategori, hvor du blandt skønne retro lamper ofte finder danske klassikere som Verner Panton eller PH.

Når du indretter i retrostil, handler det om at forbinde fortiden med nutiden. Hele indretningen kan gå op i en højere enhed, når du kombinerer moderne bekvemmelighed med gamle genbrugsfund og den farverige æstetik fra de glade 60’ere.